Lépj be a mostani MMORPG-játékok,és Fantasy filmek világába

Olvasd el a Metin, a Hero Online, Florensia, DOMO és még sok-sok más MMORPG leírását és TÖLTSD is le INGYEN

Narnia

Narnia egy kitalált világ neve, melyet C. S. Lewis alkotott. E világ az író hét részes gyermekeknek íródott fantasy regénysorozata, a Narnia Krónikái helyszíne.

Narniában az állatok tudnak beszélni, mitikus szörnyek vesznek körül és a varázslat mindennapos. A sorozat végigvezet Narnia történetén születésétől a végéig, és különösen azoknak az embereknek, általában gyerekeknek, a történetein, akik átlépnek a „mi világunkból” oda.

Általános jellemvonások

Narnia lapos világ egy földcentrikus univerzumban. Az ég egy kupola, melyen halandó lények nem hatolhatnak át.

Narnia csillagjai égő humanoid lények. Ezek csillagképei egy mitikus tánc eredményei, melyet a csillagok járnak, s melyben meghirdetik a dolgokat és Narnia teremtőjének, Aslannak eljöveteleit. A csillagok azért is elrendezik magukat, hogy a látóknak betekintést nyújtsanak egyes jövőbeli eseményekbe.

Narnia napja egy lángoló korong, ami naponta körbejárja a világot. A napnak megvan a saját ökoszisztémája és nagy fehér madarak lakják, a A Hajnalvándor útjából. Néhány növényféléről a napról ismert gyógyító tulajdonságuk. Például egyes tűzvirágok kivonata, mely a hegyekben található, bármilyen sebet és betegséget meggyógyít, és a tűzbogyó, mely a völgyekben nő, amikor egy lehullott csillag Ramadu szigetén eszi megfiatalítja.

Több könyv sugalmazza, hogy Narnia talaja egy élő organizmus. Az ezüst trónban a főszereplők találnak egy Bism nevű földet mérföldekkel Narnia alatt, melyen a gyémántokból és más ékkövekből nektárt lehet kipréselni. Az ötletet lehetetlennek tartották, amíg egy gnóm megmagyarázta, hogy Bism értékes kövei valódiak, nem halottak, mint azok, amelyeket a törpék és a többi felszínen lakók bányásznak a „sekély” bányáikban.

Történelem

Narniát Aslan teremtette, amikor "Egy hatalmas Oroszlán" képében megjelent egy mitikus világban. A Világnak több bejáratot készített (ezek közé tartozott a Ruhásszekrény is, melyet csakis Ádám két fia, és Éva két leánya nyithatott ki), de ezeket lezárta.

Miután Aslan megteremtette a világot, Narniának, azaz "Békének" nevezte el. A világ varázsereje elszabadult, az állatok pedig beszélni kezdtek.

A Fehér Boszorkány uralma

Jadis, a Fehér Boszorkány, Narnia teremtésekor érkezett, még az idők hajnalán. Charn világának utolsó uralkodója volt, ám testvérével vívott háborúja során, a "végzetes szó" erejét felhasználva, elpusztította egész civilizációját. (Csak ő maradt életben, mert a végzetes szó minden élőlényt elpusztít, csak azt nem aki kimondja.) Narniába érkezése után elmenekül, majd eszik a halhatatlanság fájának gyümölcséből.

900 évvel később átveszi a hatalmat Narnia felett és 100 évig a jég fogságában tartja azt. Csatlósokat gyűjt maga köré. Senki se mer a boszorkány előtt nemet mondani, mert JADIS senkinek se kegyelmez. Hihetetlenül ügyesen bánik a karddal, Varázspálcájával pedig minden élőlényt képes kővé dermeszteni!

Egész birodalma gyűlöli, titkos rendőrséget szervez, melynek feje egy Maugrim nevű farkas. Palotáját a kővé dermesztett árulókkal ékesíti, hogy elrettentő például szolgáljanak, Narnia békeszerető lakosai számára!

Minden szolgájának megparancsolja, hogy ha ember érkezik Narniába az emberek világából, azonnal vigyék el hozzá, hogy elpusztíthassa. Ugyanis retteg egy korábbi jóslat szavaitól.

Megjósolták, hogy egy napon Ádám két fia és Éva két leánya legyőzi a Fehér Boszorkányt, és elhozza a békét Narniának.

Jadis, rettegve sorsától, háborút indít, mikor az 1000. évben megjelenik a négy gyermek. Peter, Susan, Edmund és Lucy Pevensie felbukkanása Narniá-ba szólítja Aslant, e világ teremtőjét, aki feléleszti országát 100 éves álmából. Azonban, a "királynő" megbabonázza, Edmundot, aki a "szolgálatába áll", de csupán félelemből. Miután kiszabadítják Jadis karmai közül, csatlakozik testvéreihez.

A boszorkány árulásnak és szökésnek ítéli meg ezt az akciót. Így az áruló (vagyis Edmund) vérét követeli Aslantól. Ehelyett az Oroszlán magát áldozza fel, mert tudja, ha egy ártatlan, tiszta lélek, az életét adja az áruló helyett, akkor még a halál is visszavonulót fúj. Tehát miután feláldozzák a Kőasztalon, feltámad. Majd csatlakozik a hadsereghez, mely már csatát vív Jadis erőivel.

Végül a sors fintora, hogy a Jóslat beteljesüléseképpen Jadis életét veszti,a kialakult háború első és egyetlen csatájában, Aslan keze „által”.

Az Aranykor

Peter, Susan, Edmund és Lucy uralkodásuk kezdetén fölkutatták az erdőkben bujkáló ellenséget, a Fehér Boszorkány szövetségeseit (vérfarkasok, vajákos banyák, stb.), és megölték őket. Ezt követően békét teremtettek Narniában, bölcs törvényeket hoztak, felmentették a kis törpéket és pánokat az iskolába járás alól. Kiűzték az országból a vad emberevő behemútokat az északi területekre. Uralkodásuk alatt barátságot és szövetséget kötöttek a tengeren túl fekvő országokkal. Peter, a Fenséges; Susan, a Nemes; Edmund, az Igazságos és Lucy, a Merész uralkodása alatt élte Narnia az Aranykorát.

Telmarinok megszállása

A telmarinok megszállják Narniát,és megakarják fosztani Caspiant jogos trónjától. A négy gyermek visszatér Narniába, hogy segítsenek Caspianon. Végül győzedelmeskednek, de Aslan szerint Peter és Susan soha nem térhetnek vissza Narniába.

X. Caspian király

A ötödik részben megint feltűnik két gyermek Edmund és Lucy. Caspian herceg kalandjait segíti még a hős Cincz vitéz, hogy végre Caspian lehessen a trónon, és Narniában újra helyre álljon a rend!

Narnia megsemmisülése

Narniában újra kitör a háború.Egy majom és egy szamár csaták egész sorozatát indítják el.Végül Narnia egy része megsemmisül.

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 12
Heti: 6
Havi: 680
Össz.: 242 263

Látogatottság növelés
Oldal: Narnia
Lépj be a mostani MMORPG-játékok,és Fantasy filmek világába - © 2008 - 2018 - adventure.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »